fbpx
Ситуація на Південному Сході України

АТО на сході. Українські силовики дотримуються умов перемир’я, незважаючи на дії терористів – Селезньов

Сили АТО дотримуються умов перемир’я, незважаючи на безперервні напади бойовиків, за минулу добу поранені 5 силовиків і прикордонник – Селезньов.

  Підрозділи українських силовиків, які залучаються до антитерористичної операції на Донбасі, дотримуються умов мирного плану президента України Петра Порошенка, заявляє керівник групи інформування з АТО Владислав Селезньов.

"Сили АТО дотримуються умов мирного плану врегулювання ситуації у східних регіонах України, продовжують нести службу на блок постах, блокувати бойовиків, забезпечувати охорону та оборону державного кордону на певних ділянках", – написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.

Селезньов підкреслює, що сили АТО не проводять наступальні дії і обстріли об’єктів.

"Зброя використовується виключно у випадках, якщо здійснюється збройний напад на українські підрозділи або мирне населення регіону", – зазначив він.

Разом з тим, керівник групи інформування з АТО з посиланням на власні джерела повідомляє про факти обстрілу членами незаконних збройних формувань соціальних об’єктів, шкіл, дитячих садів і лікарень в деяких районах Краматорська.

"Водночас констатую, що тільки за минулу добу в шести певних районах Донецької та Луганської областей, де знаходяться сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють наші підрозділи з засад. В результаті обстрілу отримали поранення п’ять військовослужбовців АТО і один прикордонник", – поінформував він.

При цьому Селезньов в черговий раз зазначив, що члени НВФ використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних силах України, зокрема 12,7 мм великокаліберні снайперські гвинтівки "Вихлоп".

Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: