fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики на припинення вогню силами АТО відповіли обстрілом прикордонних постів і військовослужбовців ЗСУ, – Дмитро Тимчук

Керівник «Центру військово – політичних досліджень» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що, починаючи з 22:00 20 червня цього року, бойовики здійснили ряд нападів на позиції силовиків антитерористичної операції.

Зокрема, згідно з його словами, терористи вели мінометний обстріл у бік території Російської Федерації по пунктах пропуску «Успенка» і «Ізварине», через що 9 прикордонників України отримали поранення.

А також з 30-мм артилерійської гармати і мінометів було обстріляно позиції силовиків АТО на горі Карачун і у аеродрому Краматорська. «Наші емісари відзначають високу щільність вогню. Постраждалих з боку українських військовослужбовців немає», – зазначив Д.Тимчук

При цьому, за його словами, терористи, які прибули на двох «КамАЗах», зробили спробу нападу на командний пункт полку, який дислокований біля Амвросіївки. «Українські військовослужбовці не постраждали», – повідомив експерт.

Крім того, згідно з його словами, терористи обстріляли з мінометів і АГС блокпост сил АТО в районі Слов’янська і біля населеного пункту Рубіжне.

«Жертв з нашого боку немає. Всі напади бойовиків були відбиті. Прицільним вогнем були знищені вогневі точки терористів. Кількість поранених і вбитих найманців уточнюють», – додав Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в п’ятницю, 20 червня 2014 року, президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на один тиждень – з 20 до 27 червня 2014 року – усіма силовими підрозділами, які задіяні в антитерористичній операції в східних регіонах України.

Глава держави закликав усіх підтримати дії, які спрямовані на мирне врегулювання ситуації в східних регіонах країни. Разом з тим Петро Порошенко зазначив, що «у разі, якщо буде здійснено озброєний напад на мирне населення або військові підрозділи України, наші військовослужбовці будуть відкривати вогонь».

Читайте також: