fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В Україні створено проект “Стоп-терор” для боротьби з тероризмом

 У п’ятницю, 20 червня, відбулася прес-конференція, в якій взяли участь Антон Геращенко (радник міністра внутрішніх справ України) і Семен Семенченко (командир добровольчого батальйону «Донбас»). На даному заході розповіли про запуск нового проекту під назвою «Стоп-терор»

Створений проект, по суті, є сайтом (stopterror.in.ua ). Зміст проекту полягає в тому, що тепер абсолютно будь-який громадянин України, зайшовши на сайт, може залишити інформацію про терористів, їх пересуваннях і так далі. Ця інформація, як стверджує пан Геращенко, буде перевірятися, і відправлятися у відповідні силові структури. Спікер додав, що сайт захищений від хакерських атак і ще раз окремо акцентував увагу на тому, що тепер абсолютно будь-який небайдужий українець допоможе силовикам впоратися з тероризмом.

В рамках безпеки, Антон Геращенко зазначив, що людина, що заповнює форму на сайті, може передавати інформацію анонімно, а може за бажанням може вказати свої дані. Говорячи про сам сайт, Антон Геращенко зазначив, що сайт дає можливість завантажувати відео та фото, які підтверджують інформацію, заповнену у формі.

Семен Семенченко, командир батальйону «Донбас», сказав, що запуск даного проекту – це великий крок у перемозі над терористами. «Інформація, яка збиралася раніше, напевно, зливалася в унітаз…», – сказав Семен Семенченко. Спікер вважає, що з появою сайту вся інформація, перевірена волонтерами і бійцями, буде дуже допомагати і сприяти ефективному проведенню АТО. «Про випадки вбивств, мародерства, нападів, я прошу всіх передавати інформацію. Я особисто буду гарантувати анонімність», – сказав Семенченко.

Наприкінці прес-конференції Антон Геращенко зазначив, що даний проект це не ноу-хау, а технологія краудсорсинг, яка лежить в основі проекту, що вже давно використовується в багатьох проектах. «Кінцеве завдання сайту – фіксація всіх даних від цивільних осіб, яка піде на допомогу підрозділам», – сказав Геращенко.

Читайте також: