fbpx
Політика

Мінекономрозвитку України запропонував скоротити кількість податків до восьми

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує скоротити кількість податків у країні до восьми. Про це в ході «Години запитань до уряду» повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, який додав, що відповідні пропозиції вже передано в Кабмін.

"Суть наших пропозицій полягає у спрощенні податкової системи. Ми пропонуємо скоротити кількість податків до восьми", – сказав Павло Шеремета. Також, за його словами, міністерство, крім іншого, пропонує також реформувати систему обліку для підприємств.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Павло Шеремета зазначив, що Мінекономрозвитку пропонує змінити саму ідеологію ведення податкової політики в країні, перетворивши податкову сферу з такої, що «вичавлює в розвиваючу».

Нагадаємо, раніше глава уряду України Арсеній Яценюк також пропонував розробити нову редакцію Податкового кодексу і впровадити в Україні до 2016 року нову спрощену систему оподаткування, яка в першу чергу буде припускати скорочення базових податків до восьми.

Читайте також: