fbpx
Економіка

Із зібраних на армію 131 млн грн використано лише 16 млн грн – Геращенко

 Як повідомила народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, з 131 мільйона гривень, які громадяни зібрали на потреби армії, було використано лише 16 мільйонів. За її словами, решта грошей розписані на потреби, проте ще не використані і лежать в Казначействі.

Також вона додала, що в Міноборони стверджують, що в зону АТО закуповуються жилети 4 рівня захисту, вартість яких становить 4000 гривень. Ці жилети, нібито, вручають військовослужбовцям по прибуттю в Харківську область – зону біля АТО.

Ірина Геращенко запевнила, що ТСК Верховної Ради з контролю за використанням коштів в армії ретельно перевірить кожну цифру і кожну позицію, в тому числі і із закупівель за бюджетні кошти.

«Вразило: досі немає Єдиної гарячої урядової лінії для того, щоб інформувати про проблеми в армії, з якими телефонують і пишуть мені та іншим депутатам. Є лінія СБУ, є урядова лінія щодо переселенців, а ось мобілізованим або їх сім’ям нікуди подзвонити. Зобов’язали терміново створити», – написала вона в Facebook.

За словами Ірини Геращенко, на сьогоднішній день в госпіталях перебуває 270 поранених, при цьому військові госпіталі в Харкові та Києві вже заповнені на 100 %.

«Дещо здивувала позиція МОЗ, що вони забезпечені всім необхідним. А чому ж тоді отримуємо крики-прохання лікарів про закупівлю обладнання?? Будемо вимагати забезпечити шпиталі, а не радіти, що там в достатку зеленки і анальгіну», – підсумувала депутат.

Читайте також: