fbpx
Політика

Японія продовжить підтримувати Україну фінансами і людськими ресурсами – МЗС

Японська сторона обіцяє Україні продовжити підтримку людськими ресурсами та фінансами. Такі наміри в ході чергової прес-конференції в Токіо висловив Фуміо Кісіда, міністр закордонних справ Японії. Слова Фуміо Кішіди передає прес-служба Міністерства закордонних справ Японії.

«У майбутньому, як і минулому, наша країна продовжить підтримувати Україну не тільки у фінансовому плані, але і в плані людських ресурсів», – заявив Фуміо Кісіда.

Як стверджує глава МЗС Японії, нинішня ситуація на сході України дуже турбує офіційний Токіо. Фуміо Кісіда запевнив, що в уряді Японії не розглядають напружену ситуацію в Україні як «чужі проблеми». Дипломат пояснив, що ситуація в Україні серйозно впливає на все міжнародне співтовариство, в тому числі і Азію.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Фуміо Кісіда розповів, що представники ОБСЄ відіграють одну з основних ролей в питанні з врегулюванням кризи в Україні.

Варто відзначити, що ще в березні 2014 року уряд Японії вирішив виділити для України фінансову допомогу в розмірі 1,5 мільярда доларів. Також офіційний Токіо заявив, що не визнає референдум щодо відділення АР Крим від України.

Очікується, що міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда може зробити в липні офіційний візит в Україну. За деякими даними, японський дипломат планує зустрітися з українським колегою Андрієм Дещицею. Крім того, Фуміо Кісіда може зустрітися і з новим главою держави Петром Порошенком.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

В україно-японських переговорах планується торкнутися питання щодо фінансової допомоги від Японії, раніше обіцяної прем’єр-міністром Сіндзо Абе.

Раніше повідомлялося, що Японія підтримує суверенітет України. У Токіо відбулися українсько-японські політичні консультації, в рамках яких сторони підтвердили свою позицію про неприпустимість порушення територіальної цілісності і зміни кордонів України.

Читайте також: