fbpx
Право

Верховна Рада ввела мораторій на закриття шкіл

Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому проект постанови № 2922 «Про введення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форм власності». За відповідне рішення проголосували 245 депутатів.

Даною постановою Верховна Рада ввела мораторій на закриття шкіл через брак коштів на їх утримання до прийняття закону «Про Державний бюджет на 2015 рік». У зв’язку з цим парламент зобов’язав Кабінет міністрів доручити місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування шкіл державної та комунальної власності в містах та сільській місцевості з урахуванням прогнозованих демографічних змін та вжити заходів щодо призупинення їх необгрунтованої ліквідації.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також уряд має вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної власності.

Крім того, Верховна Рада зобов’язала Кабмін проаналізувати хід виконання державної програми «Шкільний автобус» і передбачити в держбюджеті на 2015 рік збільшення коштів на її фінансування.

Читайте також: