Президент може діяти і без постанов ВРУ – Гриценко

 Народний депутат України Анатолій Гриценко розповів, чому не проголосував за проект постанови «Про вжиття заходів для підвищення безпеки державного кордону». Зокрема він заявив, що необхідно діяти вже зараз, а не приймати постанову, яка на ділі є лише рекомендацією.

«До того ж рекомендує у місячний термін, коли діяти треба вже сьогодні, а насправді треба було ще в березні перекрити кордон, і саме це я тоді пропонував уповноваженим посадовим особам», – зазначив політик.

Анатолій Гриценко підкреслив, що президент може і повинен діяти. Він нагадав, що президент може сам, або ж після розгляду на РНБО, видати Указ президента і Директиву Верховного Головнокомандувача, які змушують всі виконавчі структури і силовий блок діяти.

«Перекривайте кордон, вводьте військовий стан, підсилюйте угруповання… робіть все, що вважаєте необхідним і ефективним. Для цього у президента, Верховного головнокомандувача є всі необхідні повноваження. Дійте! Ніякі постанови Ради, з рекомендаціями – закликами до президента (бо Рада не має права ним командувати) – абсолютно не потрібні. Президент це знає, тому і не вносить подібних проектів для прийняття Радою», – написав він у Facebook.

Related Post

За словами Анатолія Гриценка, Олександр Турчинов, будучи Верховним Головнокомандувачем, також міг і повинен був ще три місяці тому перекрити кордон без будь-яких постанов Верховної Ради, проте не зробив цього.

«А тепер, коли обрали президента, піднімається шум навколо прийняття порожніх постанов, це щоб прикрити свою власну бездіяльність?», – поцікавився він.

Депутат переконаний, що якщо президент буде вважати за необхідність збільшити кількість резервістів або прикордонників, то він сам запропонує відповідний законопроект, а парламент його підтримає.

Leave a Comment