fbpx
Політика

У Росії хочуть персональних санкцій проти керівництва України

Російська Федерація повинна ввести персональні санкції щодо перших осіб України. Таку думку в ході чергового засідання Державної думи висловив Олексій Пушков, голова комітету з міжнародних справ.

Як стверджує Пушков, керівництво України «свідомо розвиває логіку конфлікту». Крім того, російський чиновник звинуватив українську сторону в «обслуговуванні адміністрації Обами».

«Має бути проведена переоцінка політики щодо України», – заявив Олексій Пушков.

Після цього чиновник прокоментував питання санкцій. За його словами, позиція Кремля щодо неприйнятності введення санкцій «не знаходить розуміння на Заході». Олексій Пушков поскаржився на західні країни, які вводять санкції.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Там санкції перетворилися на постійний засіб зовнішньої політики і дипломатії», – стверджує чиновник.

Пушков сказав, що в Москві повинні продумати систему санкцій щодо керівництва України. Зокрема, глава комітету з міжнародних справ хоче ввести проти українських чиновників санкції персонального характеру. Пушков нагадав, що в даний момент санкції застосовуються багатьма державами.

«Російська Федерація звужує свій зовнішньополітичний потенціал, відмовляючись від такого інструменту», – додав голова комітету.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Як міркує Пушков, відносини між Росією і Україною вступили в нову якісну фазу. Він пояснив, що така фаза все більш наближає сторони «до серйозного конфлікту».

«Напад на посольство Росії в Києві, спроба нападу на консульство в Одесі, образи на адресу Путіна, регулярні арешти російських журналістів», – скаржиться Пушков.

Після цього чиновник звинуватив Київ у «скоординованих діях» з керівництвом США.

Раніше повідомлялося, що в США і ЄС обговорюють нові санкції проти РФ.

Читайте також: