fbpx
Окупація Криму

Самопроголошена влада Криму заборонила Меджлісу проводити День прапора в центрі Сімферополя

Самопроголошена влада окупованого Криму заборонила Меджлісу кримсько-татарського народу проводити 26 червня в парку ім. Треньова, який розташований у центральній частині Сімферополя, День прапора. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв.

За його словами, у відповідь на прохання кримських татар дозволити провести 26 червня Свято прапора, самопроголошена влада Криму відповіла, що в парку ім. Треньова в даний час функціонують дитячі ігрові майданчики, атракціони, проводяться заняття, конкурси, виставки та інші заходи за участю сотень дітей. І у зв’язку з початком сезону канікул у парку спостерігається дуже багато дітей.

«Скупчення великої кількості людей на обмеженій території, не призначеній для розміщення додатково заявленої кількості учасників, може створити умови для порушення громадського порядку, прав і законних інтересів інших громадян», – відповіли в міськраді Сімферополя.

Щоправда, і проводити День прапора влада кримським татарам не заборонила: в міськраді Сімферополя Меджлісу порекомендували зібратися подалі від центру міста, як варіант – у парку «Салгирка» на вулиці Гурзуфській.

Читайте також: