fbpx
Політика

Геннадій Кернес виписаний з лікарні в Хайфі і вилітає в Харків

Ізраїльський лікуючий лікар Геннадія Кернеса Роман Барак повідомив, що харківський мер виписався з лікарні "Еліша" в ізраїльському місті Хайфа, де він перебував на лікуванні після замаху, і у вівторок він вилітає в Україну.

Нагадаємо, під час замаху, який відбувся наприкінці квітня, мер Харкова Геннадій Кернес отримав вогнепальне поранення в спину. За словами лікарів, у нього була пробита грудна клітка і пошкоджені внутрішні органи. У ніч на 29 квітня 54-річного Кернеса доставили в Ізраїль.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Пізніше він був переведений в головний госпіталь Хайфи – "Рамбам", де 30 квітня йому зробили складну десятигодинну операцію на хребті і внутрішніх органах. Після операції харківського мера знову перевели для реабілітації в клініку "Еліша".

За словами лікуючого лікаря, в ході лікування в Ізраїлі була майже повністю відновлена ​​функція правої ноги Кернеса, функція лівої ноги відновлена ​​до коліна. Мер Харкова вже може самостійно ходити, проте, лікарню він залишав на візку, зазначив Барак.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

" Прогнози позитивні", – повідомив ізраїльський лікуючий лікар харківського мера і додав, що пошкоджені внутрішні органи Кернеса також відновлюють свої функції.

Читайте також: