fbpx
Політика

Віталій Кличко: “Столиця повинна почати нове життя”

Мер української столиці Віталій Кличко заявив про те, що Київ повинен поступово повертатися до нового життя. За словами українського політика, Майдан – це не місце для наметів, а " Майдан – це сила духу і ідея». Таку заяву новообраний мер української столиці Віталій Кличко зробив вчора в ефірі програми «Подробиці тижня».

«Мешканці Києва мають повернутися до нормального житті. Майдан – це не намети. Барикади вже повністю виконали свою функцію. Я впевнений в тому, що Хрещатик повинен бути звільнений», – прокоментував свої плани з приводу центральної частини міста мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами градоначальника, на сесії Київської міської ради було прийнято рішення про те, що частина вулиці Інститутської  відтепер носитиме назву вулиці імені Небесної сотні.

«В даний момент ми ініціюємо конкурс на кращий меморіал про трагічні події в центрі Києва», – заявив Віталій Кличко.

Також Віталій Кличко зазначив, що він багато часу проводить, консультуючись з грузинським політиком Михайлом Саакашвілі.

«Ми будемо проводити реформи, але вони будуть проведені за українським сценарієм. При цьому ми будемо користуватися грузинським досвідом у цьому питанні», – розповів про своє спілкування з Михайлом Саакашвілі мер Києва.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Спілкуючись з журналістами програми, Віталій Кличко підкреслив, що вже найближчим часом в українській столиці буде проведено аудит поточного стану справ.

«Це має стати стартовою точкою відліку, після якої ми збираємося надавати звіти про виконану роботу за 100, 200 днів і так далі», – заявив український політик.

Як повідомлялося раніше, 2 червня Віталій Кличко заявив про свій намір переформатувати Майдан у Києві. Тоді ж мер столиці зазначив, що для повноцінної роботи міста потрібно звільнити адміністративні будівлі та проїжджу частину.

Читайте також: