fbpx
Освіта

В Україні можуть повернути 12-річну середню школу – Квіт

 Міносвіти планує знову зробити середню школу 12-річною.

  Міністр освіти і науки Сергій Квіт зазначив, що питання впровадження 12-річної середньої освіти будуть підніматися відразу після проведення ключових реформ в системі освіти. Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", повідомляє УНН.

Міністр зазначив, що повернутися до 12-річної школи необхідно для того, щоб українська освітня система відповідала європейським стандартам.

"Тема 12-річки була дуже вульгаризована Д.Табачником. Цей дванадцятий рік формально був перенесений на дошкільну освіту. І якби європейські фахівці та експерти нас запитали, який у нас термін навчання, вони б отримали відповідь – 12-річний. Але насправді дошкільній освіті не приділяється належної уваги", – зазначив С. Квіт.

За його словами, необхідно переглянути підходи до навчання в середній школі, зокрема, розробити нові навчальні плани і підручники, орієнтовані на 12 років навчання.

Він додав, що цей задум реалізовуватиметься дещо пізніше.

"Тема впровадження 12-річної школи буде підніматися. Але не зараз. На сьогодні це завдання не є першочерговим. Існують речі, які треба вирішувати негайно: прийняти закон про вищу освіту, розібратися в корупційних схемах у сфері освіти", – підсумував міністр.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: