fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

РФ продовжує відправляти до кордону з Україною військову техніку і військовослужбовців – Парубій

Росія перекинула до кордонів України військову техніку і військовослужбовців – Парубій.

 Секретар Ради національної безпеки і оборони РНБО Андрій Парубій заявляє про зосередження значної кількості військової техніки та особового складу Збройних сил Російської Федерації быля прикордонних з Україною районів і про їхню готовність у будь-який момент почати активні дії.

"Тільки за останню добу, незважаючи на те, що президент Росії Путін повідомляє про відведення військ від нашого східного кордону, у нас є інформація, що 15 червня збройні сили Російської Федерації до прикордонних з Україною районах передислокували окремі підрозділи 76-ї Псковської десантної штурмової дивізії, а також чотирма військово- транспортними літаками Іл- 76 здійснене перекидання особового складу – близько 150 військовослужбовців та техніки 76-ї десантної штурмової дивізії на аеродром Міллерово, який знаходиться в 20 км від кордону з Україною", – сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, за словами А. Парубія, планується відправка до прикордонних з Україною районів батальйону тактичної групи берегових військ Північного флоту РФ.

Він також зазначив, що чисельність особового складу Збройних сил РФ, "який готовий в будь-який момент перейти до більш активних і агресивних дій", зосередженого поблизу державного кордону України на території РФ, становить 16 тис. військовослужбовців, на території Криму – до 22 тис. військовослужбовців, і на території Придністровської Молдавської Республіки – до 3,5 тис.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: