fbpx
Окупація Криму

Путін роздав “нагороди” за окупацію Криму колишнім карним злочинцям, байкерам і націоналістам

Серед громадян Російської Федерації, які були таємно нагороджені Володимиром Путіним за анексію Криму, виявилися футбольні фанати, байкери, люди з кримінальним минулим і націоналісти. Список всіх тих, хто удостоївся нагороди за незаконні дії щодо анексії Кримського півострова опинився в розпорядженні російської «Нової газети».

«Серед тих, хто удостоївся державних нагород, нам вдалося виявити людей з бурхливим кримінальним минулим, видних єдиноросів, футбольних фанатів, байкерів і націоналістів. Більше того, один з нагороджених зовсім нещодавно здійснив озброєний наліт на один з православних храмів. Ще один в даний момент числиться у федеральному розшуку», – прокоментували ситуацію у виданні. При цьому журналісти «Нової газети» відзначили, що укази про вручення державних нагород офіційно так і не були опубліковані.

За відомостями російських журналістів, всього церемоній нагородження «за Крим» було три.

Серед нагороджених за незаконні дії на території Кримського півострова виявилися і персонажі, які мають у своєму активі бурхливе кримінальне минуле. Один з таких « нагороджених» – житель села Велике Гризлово Денис Подимкін. Коли 26-річний «ветеран» отримував грамоту в Кремлі, у нього за плечима вже була умовна судимість за жорстоке побиття людини. Також відомо, що ця людина звинувачувалася в кримінальній справі про збройний напад на московський храм.

«Подяки російського президента удостоївся і директор Приокського заповідника Андрій Івонін. Саме ця людина була керівником групи, що захопила будівлю міськради в Сімферополі. Але залишається великим питанням те, як Івонін зміг проникнути на церемонію нагородження: директор заповідника донині числиться у федеральному розшуку», – говорить стаття газети.

Читайте також: