fbpx
Політика

Парубій озвучив російські методи інформаційної війни проти України

Ні для кого не секрет, що з фактично прямим військовим вторгненням на територію України Росія паралельно веде також інформаційну війну, інструктуючи належним чином силові підрозділи. Докази цього на брифінгу надав секретар РНБО Андрій Парубій. За його словами, РНБО володіє даними про те, який інструктаж дається в базовій підготовці фахівців силових структур Росії щодо інформаційної війни.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Основною формою ведення інформаційної війни є таємні інформаційно-психологічні операції, які здійснюються шляхом керованого інформаційного впливу на індивідуальну, групову або масову свідомість, волю громадян іншої країни, їхні почуття, дезінформування суб’єктів прийняття політичних, економічних та інших рішень, підрив інформаційної інфраструктури супротивника і ЗМІ цих країн», – зачитав журналістам витяги з такого інструктажу Андрій Парубій.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому він додав, що метою таких заходів є здійснення активного впливу на свідомість, систему знань і уявлень країни-об’єкта і формування інформаційного впливу за її межами.

Читайте також: