У Києві звершили панахиду за упокій загиблих захисників Вітчизни

У столиці звершили панахиду за упокій українських військових.

  Після недільної літургії у Володимирському кафедральному соборі столиці звершили панахиду за упокій загиблих захисників Вітчизни, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу УПЦ Київського Патріархату.

 Панахиду відслужив Предстоятель Київського Патріархату Філарет. Раніше він благословив у наступаючі дні під час богослужінь посилено підносити молитви за упокоєння душ загиблих захисників держави.

 "Вони віддали своє життя, захищаючи Україну від нападу зовнішнього ворога, від нападу російських сил, а також їхніх поплічників з числа зрадників нашого народу. Тому наш спільний обов’язок, як християн і як патріотів – підносити молитви за загиблих українських воїнів" – зазначив Патріарх.

Related Post

 Владика також висловив співчуття рідним і близьким загиблих воїнів та закликав молитися про них. "Зараз пройняті болем серця рідних і близьких загиблих воїнів. Для них це невимовне горе, це трагедія – втратити сина, чоловіка, батька, близьку людину. Тому ми повинні підтримати їх, в тому числі своєю молитвою" – переконаний Філарет.

 Нагадаємо, 14 червня сталися відразу дві особливо трагічних події – від нападу терористів загинули українські десантники та льотчики в Луганську і прикордонники у Маріуполі. У подальшому з цього приводу Президент України Петро Порошенко оголосив загальнодержавну жалобу.

 Джерело: УНН

Leave a Comment