fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. РФ буде штрафувати людей, які без дозволу здають житло

Податкова служба Російської Федерації штрафуватиме мешканців окупованого Криму, які без відома влади здають житло туристам. Стало відомо, що однією з перших таку міру впливу окупанти почали застосовувати в місті Ялті.

«Це стосується тих громадян, які надають приміщення для тимчасового розміщення приїжджих громадян з обмеженою кількістю місць – не більше 30», – заявили в міській раді Ялти.

Штрафувати планується тих громадян, які не надають туристам додаткові послуги по екскурсіях та організації харчування. Штрафувати будуть і тих кримчан, які не здають в оренду належні їм об’єкти нерухомості під магазини та офіси.

Якщо вірити новими правилами, то всі власники житлових об’єктів з площею не більше 50 квадратних метрів, платитимуть владі 12 рублів (близько 4 гривень) за 1 квадратний метр. Якщо житлова площа виявиться більшою, то кримчанам доведеться викласти 20 рублів (близько 7 гривень).

Раніше повідомлялося, що пасажирські перевезення між Україною і РФ скоротилися на 70 %. Відзначимо, що «Укрзалізниця» з 1 червня 2014 року скоротила кількість поїздів у напрямку анексованого Криму і Росії у зв’язку з падінням пасажиропотоку.

Читайте також: