fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Горлівські терористи мають намір прикриватися від авіаударів “живим щитом”

 Бойовики в Горлівці прикриватимуться від авіаударів "живим щитом" з військовополонених.

   На дахах захоплених будівель Горлівського міськуправління міліції та відділу по боротьбі з організованою злочинністю чергуватимуть військовополонені – вони стануть "живим щитом" і контрзаходом в разі можливих подальших авіаударів. Таке розпорядження видав сьогодні лідер горлівських бойовиків Ігор Безлер (Біс), повідомляє УНН з посиланням на Gorlovka.ua.

 Як розповів горловчанин Василь Будик, який знаходиться в полоні вже 44 дні і якому дали можливість зв’язатися з пресою, "живим щитом" стануть п’ятеро військовослужбовців з Кіровоградської області, двоє солдатів 25 окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади і водій, що перевозив їх.

 "Ігор Безлер заявив, що його бійці не мають стосунку до збитого під Луганськом літаку Іл-76 і не розуміє, з якої причини був нанесений авіаудар по будівлі УВС", – передав слова Беса В. Будик.

 При цьому В.Будик стверджує, що Києвом зараз призупинилися переговори про обмін військовополонених на людину, про яку раніше заявляв Ігор Безлер.

 Нагадаємо, у ніч на 14 червня в Луганську збитий військово-транспортний літак Іл-76, який перевозив особовий склад з метою ротації. "З 49 загиблих: 9 – члени екіпажу із Запорізької області. Два десантника з Донецька, по одному: з Херсона, Одеси, Харкова, Луганська, Кіровограда. Решта 32 людини з нашої області: Дніпропетровськ – 10 осіб, Кривий Ріг-6, Павлоград -2, Дніпродзержинськ-2, Нікополь-2. Інші хлопці з сільських районів Дніпропетровщини", – розповів заступник губернатора Дніпропетровської області Борис Філатов.

 Вранці 14 червня був здійснений авіаудар по захопленій будівлі Горлівського міськуправління міліції, в результаті якого виникло загоряння на 3 та 4 поверхах.

 Джерело: УНН

Читайте також: