fbpx
Політика

Новий президент повинен відмовитися від принципів кадрової політики попереднього режиму – Томенко

Народний депутат України Микола Томенко вважає, що сьогодні новий президент України стоїть перед необхідністю відмовитися від трьох ганебних принципів кадрової політики свого попередника, а саме – партійності, земляцтва та сімейності.

 Як нагадав політик, перший «цвях» у політичній кар’єрі Януковича був саме необхідністю призначати на посади виключно членів Партії регіонів. Другим «цвяхом» був принцип земляцтва.

 «Адже для того, щоб зайняти більш-менш значиму посаду, треба було бути людиною, яка народилася чи працювала за часів Януковича в Донецькій області. З часом цей принцип настільки придбав культового значення, що ті керівники в областях або міністерствах, що призначалися Януковичем, будували вертикаль влади за принципом того міста чи району, звідки вони прийшли», – зазначив Микола Томенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Третім «цвяхом», за словами нардепа, став принцип сімейності в кадровій політиці.

 «Після того, як стало зрозуміло, що Янукович свого сина визначив своєрідним «тіньовим президентом», то всі інші керівники держави пішли за ним, і діти, родичі почали масово заполоняти  посади на всій території України», – додав він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Микола Томенко переконаний, що новий президент повинен відмовити від цих принципів, і тим самим показати приклад і створити умови, щоб і інші чиновники не допустили повторення цих помилок.

Читайте також: