fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Україна звинуватила терористів в міжнародному викраденні дітей зі Сніжного

Діти, яких сьогодні вранці викрали терористи з так званої «Донецької народної республіки», зараз знаходяться на території Росії. Звідти їх планують відправити до Криму. Цю інформацію на прес-конференції озвучив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України Олексій Лазаренко. За його словами, автобус з 25 викраденими дітьми проїхав через Луганську область, Красний Луч, пункт пропуску «Довжанський», опинившись таким чином на території Росії. Через Керченську протоку цих дітей хочуть направити до Криму. Олексій Лазаренко уточнив, що за наявною у нього інформацією, всі діти живі і здорові, проте двох із трьох дорослих, які їх супроводжували, терористи висадили з автобуса.

Читайте: Терористи викрали автобус з дітьми зі Сніжного

Дії терористів з так званої «Донецької народної республіки» в офісі уповноваженого президента України з прав дитини розцінюють як міжнародне викрадення дітей і незаконне їх переміщення за кордон. Про це йдеться в повідомленні офісу, розміщеному на офіційній сторінці у "Фейсбуці".

Разом з тим офіс Уповноваженого президента України з прав дитини зажадав від офіційних органів влади Росії припинити чинити злочини проти дітей України і дотримуватися норм міжнародного права у сфері захисту прав дітей.

Читайте також: