fbpx
Політика

Російські ЗМІ продовжують перекручувати факти про події в Україні – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, російські ЗМІ в черговий раз вдалися до спотворення фактів під час висвітлення подій в Україні. Зокрема, були використані відеоматеріали багаторічної давності, які не мають відношення до антитерористичної операції, що проводиться в країні.

 Так, сьогодні, 12 червня, була поширена інформація про те, що українські силовики нібито використовували фосфорні бомби проти мирних громадян. При цьому на підтвердження своїх слів російські ЗМІ використовували кадри, які були зняті в 2004 році в Іраку.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Крім того, Тимчук звернув увагу на те, що останнім часом російські ЗМІ повідомляли нібито про факти застосування українськими силовиками проти мирних громадян і систем залпового вогню «Град».

 «Ця інформація так само не відповідає дійсності. Немає жодного, документально зафіксованого факту використання силами АТО системи «Град». Всі ці домисли тим більше дивні, враховуючи ту обставину, що саме російські війська використовували установки «Град» для нанесення ударів по містах Чечні», – сказав він.

Читайте також: