fbpx
Політика

Ляшко дізнався подробиці афери із звільненням Лозинського

  Народний депутат України Олег Ляшко розповів про те, що провів розслідування і дізнався подробиці афери із звільненням екс-депутата Віктора Лозинського, який повинен був знаходитися в ув’язненні до 2020 року.

За його словами, судове рішення про звільнення Лозинського виніс голова Бориспільського міськрайонного суду Київської області Вознюк. Також в процесі брали участь прокурори Кузьменко та Іващенко. Хвороба, по якій звільнили Лозинського, – гіпертонія. При цьому Олег Ляшко зазначив, що з таким діагнозом можна звільнити як мінімум 90 % засуджених.

Також він додав, що висновок про хвороби надало Головне бюро судово-медичної експертизи МОЗ України.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«Про те, що звільнення Лозинського стало результатом змови між суддею, прокурором і тюремниками, свідчить також той факт, що апеляцію на судове рішення прокурори подали в останній день, і то направили поштою, хоча прокуратура від суду знаходяться на відстані 300 метрів», – розповів нардеп.

За його словами, він вже мав розмову з міністром юстиції Павлом Петренком і той повідомив, що вже направив звернення до Вищої Ради юстиції про звільнення Вознюка з посади за порушення присяги судді і заведення проти нього кримінальної справи.

«Також розслідуються дії прокурорів, експертів і тюремників, причетних до звільнення Лозинського. Начальник Бориспільської колонії № 119 відсторонений від посади», – додав політик.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Як повідомив Олег Ляшко, йому також вдалося з’ясувати, що перед звільненням Лозинського, в Генпрокуратуру повідомили про це, проте ніяких заперечень не було.

«З цього я роблю висновок, що за звільнення вбивці були заплачені великі гроші. І тільки після того, як я повідомив про цей ганебний факт, причетні до цього злочину чиновники почали шукати крайнього, щоб уникнути відповідальності. Зроблю все, щоб разом з Лозинським у в’язницю сіли й ті чиновники, які його звільнили», – запевнив Олег Ляшко.

Читайте також: