fbpx
Політика

Бригинець здивований кількістю пенсіонерів серед директорів навчальних закладів Києва

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, він звернувся до голови КМДА з проханням повідомити, скільки директорів шкіл та дитсадків столиці досягли пенсійного віку, зокрема, 60-річного, 65-річного та скільком із них за 70.

 За словами Олександра Бригинця, коли він отримав результати, то був украй здивований, що в столиці серед директорів навчальних закладів багато пенсіонерів.

 «З 35 директорів шкіл та дитсадків, яким Управління освіти Оболоні пропонує продовжити контракти на 3 роки, на даний момент лише 16 осіб не досягли 60-річного віку, 19 – за 60 років (додайте до цього 3 роки контракту ), а чотирьом з них на даний момент 70 і більше років», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нардеп переконаний, що збереження на посадах співробітників такого віку носить в собі корупційну складову.

 «Не секрет, що посада керівника школи або дошкільного навчального закладу вже давно перестала бути в Києві покликанням, а стала годівницею», – зазначив Олександр Бригинець.

 На його думку, боротьбу з корупцією в школах слід починати з оновлення керівного складу освітніх департаментів та навчальних закладів. Зокрема, як сказав політик, слід залучити на посади тих, хто не знає, не вміє, і не хоче знати і вміти бути корупціонером.

Читайте також: