fbpx
Політика

У Збройних сил України залишилося всього 10 вертольотів – Чорновіл

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл прокоментувала ситуацію в українській армії. За словами Чорновіл, в даний момент на озброєнні в української армії знаходиться лише 10 вертольотів. Таку інформацію Тетяна Чорновіл оприлюднила в інтерв’ю в Кабінеті міністрів. Слова Чорновіл передає агентство РБК-Україна.

«З початку конфлікту в східних областях України йшлося про 19 вертольотів, а зараз  йдется тільки про 10 вертольотів», – заявила Чорновіл.

Урядовий уповноважений вважає, що така кількість вертольотів є малою для такої країни, як Україна. Тим більше, підкреслила Чорновіл, якщо держава перебуває у стані війни.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Варто відзначити, що в «Білій книзі – 2012: Збройні Сили України» міністерства оборони України повідомлялося, що наприкінці 2012 року на озброєнні Сухопутних військ ЗСУ складалося 72 бойових вертольоти. Крім того, в країні було і 8 протичовнових вертольотів, що були в озброєнні у Військово-морських сил України.

Після цього урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики розповів про свої повноваження. Чорновіл запевнила, що має право перевіряти всі кадрові призначення уряду України.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«З недавніх пір у мене є такі повноваження. Я стала перевіряти людей, які подаються на затвердження Кабінетом міністрів у центральні органи влади. Єдине, що мої повноваження не дають можливості перевіряти людей через "перший відділ"», – підкреслила Чорновіл.

Незважаючи на це, Чорновіл може з’ясовувати «певні факти», які не дають права людям займати посади в уряді. Зокрема, близько 30 % кандидатур були відсіяні завдяки роботі Чорновіл.

Раніше повідомлялося, що Нацгвардія отримає нову бойову техніку.

Читайте також: