fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Соцвиплати в Сніжному та Красному Лучі призупиняються, – Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив призупинити виплату пенсій і соціальних виплат в Сніжному Донецької області та Красному Лучі Луганської області. Причина – загострення ситуації в регіоні. Про це глава уряду заявив, відкриваючи засідання Кабміну в середу, 11 червня.

«Ситуація в містах Сніжному та Красному Лучі загострилася настільки сильно, що ми не в змозі там проконтролювати видачу коштів, тому що там терористи полюють на людей, листонош, банкірів», – пояснив Арсеній Яценюк.

Разом з тим, за інформацією прем’єра, обстановка в Антрациті Луганської області та Красному Лимані Донецької області вже стабілізувалася, отже, в ці регіони з сьогоднішнього дня почнуть надходити кошти, необхідні для виплати пенсій і субсидій. У зв’язку з цим Арсеній Яценюк доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити безпеку при перевезенні коштів.

«Ми з сьогоднішнього дня відправимо в Антрацит ті кошти, які потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій і спробуємо їх довести до людей… там лише 30 млн грн, з яких 27 млн ​​- це пенсії і зарплати», – додав Арсеній Яценюк.

Читайте також: