fbpx
Економіка

НБУ ліквідує банк Сергія Курченко

Національний банк України ухвалив рішення ліквідувати неплатоспроможний «Брокбізнесбанк», підконтрольний бізнесменові Сергію Курченку. Про це стало відомо з повідомлення Нацбанку України, опублікованому на сайті регулятора.

«Враховуючи пропозиції з фонду гарантування вкладів фізичних осіб з ліквідації та відкликанню банківської ліцензії "Брокбізнесбанку", керуючись вимогами чинного законодавства, правління Національного банку прийняло рішення про ліквідацію банку і відкликання банківської ліцензії», – сказано в повідомленні регулятора.

Стало відомо, що відповідну постанову № 339 у Національному банку ухвалили у вівторок, 10 червня.

Вже з сьогоднішнього дня у «Брокбізнесбанку» відгукується банківська ліцензія та генеральна ліцензія на здійснення валютних операцій. Крім того, з 11 червня 2014 року стартує процедура по ліквідації «Брокбізнесбанку».

Варто відзначити, що 3 червня 2014 року закінчилися терміни дії тимчасової адміністрації «Брокбізнесбанку». За українським законодавством, продовжити термін дії тимчасової адміністрації не можна.

Як повідомляється, офіційні активи "Брокбізнесбанку" складають 28,9 мільярда гривень. За деякими даними, реально в банку Курченко залишилося 1,2 мільярда гривень. Виходить, що тільки 4 % активів банку Курченка є «живими». Йдеться про кредити, які як і раніше обслуговуються.

Додамо, що до введення тимчасової адміністрації даний банк контролювався українським бізнесменом Сергієм Курченком. Після цього в управлінні фінансових розслідувань Міндоходів України виявили причетність керівництва «Брокбізнесбанку» до «відмивання» 50 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що 23 квітня 2014 року «Брокбізнесбанк» почав виплату коштів вкладникам.

Читайте також: