fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Якщо припинити АТО, Донбас залишиться під контролем терористів – російський експерт

 У разі припинення АТО Донецька і Луганська області залишаться під контролем терористів – російський експерт.

 У разі припинення антитерористичної операції Донецька і Луганська області залишаться під контролем терористів на тривалий час. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це в ході круглого столу в Москві сказав президент російського Інституту національної стратегії Михайло Ремізов.

"Президент України Петро Порошенко розуміє, що якщо зараз припинити силову операцію, то це не забезпечить автоматичний повний контроль для українських силовиків над цією територією", – сказав Ремізов.

На його думку, в такій ситуації час працюватиме на Київ, оскільки населення східних регіонів прагнутиме до тієї сили, яка здатна забезпечити порядок. "Сьогодні ситуація складається так, що сили «ополчення» достатні для того, щоб чинити опір, але недостатні для того, щоб забезпечити стійкий порядок на територіях. Тому, незважаючи ні на що, чаша терезів схилиться до визнання суверенітету Києва та легітимності Порошенка", – вважає Ремізров.

За його словами, в більш тривалій перспективі влада України зробить все для придушення озброєних бойовиків, а також політичних і громадських діячів, чия позиція може бути загрозою для унітарної України.

Джерело: УНІАН

Читайте також: