fbpx
Освіта

У Міносвіти України розповіли про нововведення 2015 року в середній освіті

У 2015 році всі українські школи зможуть самі визначати формат проведення випускних іспитів. Про це на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.

«На наступний рік ми плануємо надати право визначення формату проведення Державної підсумкової атестації самим школам з трьох предметів без будь-яких збірок, які діти і батьки повинні купувати», – зазначив він.

При цьому, уточнив заступник міністра, в 11 класі обов’язковою залишається здача першим предметом української мови письмово, другий – історії або математики на вибір, а третій предмет зможе вибрати безпосередньо школа або учні. Торкнуться нововведення й учнів 4 класів. Їм буде рекомендовано виставити державну підсумкову атестацію за результатами річного оцінювання.

Павло Полянський зазначив, що ці заходи тимчасові, оскільки у Міністерстві освіти і науки сподіваються на швидке ухвалення Верховною Радою закону про середню освіту, в якому передбачено певне реформування нинішньої системи освіти в школах.

Читайте також: