fbpx
Окупація Криму

Український підводний човен “Запоріжжя” можуть заарештувати і продати за рішенням суду

Севастопольське державне підприємство «Центральне конструкторське бюро «Чорноморець» має право заарештувати і продати єдиний підводний човен Військово-морських сил ЗС України «Запоріжжя» за рішенням суду. Про це в понеділок, 9 червнем 2014 року, на круглому столі керівників підприємств ВПК Севастополя повідомив глава ДП ЦКБ «Чорноморець» Олександр Бородін.

Бюро «Чорноморець» виступало головним підрядником з ремонту українського підводного човна, проте підприємство не отримало грошей за виконане замовлення. Загальна сума заборгованості військових становить 3 мільйони гривень або 10 мільйонів рублів.

Позов ДП ЦКБ «Чорноморець» задовольнив Господарський суд міста Севастополя, який під час прийняття рішення керувався законодавством України. У травні дане рішення підтвердив вже російський апеляційний суд. Однак українські військові, згідно зі словами Бородіна, мають намір знову подати до суду, але вже в Києві.

Питання виплати заборгованості конструкторському бюро піднімалося на переговорах оборонних відомств Російської Федерації та України про передачу суднових об’єктів. Згідно зі словами керівника «Чорноморця», який брав участь у цих переговорах, головною умовою передачі субмарини «Запоріжжя» була позначена оплата заборгованості за її ремонт.

Читайте також: