fbpx
Футбол

ЧС-2014. У Сан-Паулу застосували сльозогінний газ проти мітингувальників

Співробітники поліції бразильського міста Сан-Паулу застосували сльозогінний газ з метою розгону страйкуючих працівників підземки. Варто відзначити, що мітингувальники співробітники метрополітену вимагають підвищення заробітної плати. Про ситуацію в Сан-Паулу повідомили бразильські ЗМІ.

Стало відомо, що серед протестуючих перебував і керівник профспілки співробітників метрополітену Алешандре Роланд.

Мітинг співробітників метрополітену почався ще чотири дні тому. Відтоді страйк заподіяв значних незручностей населенню бразильського мегаполіса. Зараз у місті Сан-Паулу проживає більше 12 мільйонів осіб. Як припускають в Бразилії, саме метрополітен Сан-Паулу має взяти на себе більшу частину навантаження з доставки футбольних вболівальників на стадіон «Ітакеран».

Примітно, що саме на стадіоні «Ітакеран» і відбудеться церемонія відкриття чемпіонату світу в Бразилії.

Раніше Алешандре Роланд висунув уряду Бразилії ультиматум. Зокрема, якщо бразильські чиновники не сядуть за стіл переговорів, то лідер профспілки погрожує продовжити страйк. Алешандре Роланд попередив, що готовий продовжити страйк працівників метрополітену навіть під час чемпіонату світу.

Нагадаємо, що церемонія відкриття ЧС – 2014 запланована на найближчий четвер, 12 червня.

Варто відзначити, що раніше представники ФІФА визнали, що Бразилія не готова прийняти ЧС -2014.

«Те, що в даний момент нам доводитися бачити, неприйнятно. Ми повинні все добре переосмислити, щоб в майбутньому подібна ситуація більше не повторювалася. На сьогоднішній день не можемо навіть надати які-небудь мінімальні гарантії безпеки», – констатували у ФІФА.

Незважаючи на це, генсек ФІФА не шкодує про те, що чемпіонат світу- 2014 пройде саме в Бразилії.

Читайте також: