fbpx
Політика

США очолили список найбільш потужних армій світу

Як пише видання Global Firepower локальні військові конфлікти, що відбуваються останнім часом, показали, що навіть відносно невелика кількість військових може протистояти противнику, що перевершує його кількісно. Водночас, вогнева міць, на думку фахівців, як і раніше залишається надзвичайно важливим фактором.

Global Firepower опублікував рейтинг з 10 найбільш сильних армій у світі з урахуванням ряду факторів, включаючи кількість військовослужбовців, доступ до стратегічних активів, доступні резерви та інші. При цьому, ядерне озброєння в розрахунок не приймалося.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як і очікувалося, очолили список Сполучені Штати Америки, слідом за нею йде Росія, а замикає трійку лідерів Китай.

Далі йдуть Індія і Великобританія, які доповнюють список найпотужніших армій світу. За ними йдуть Франція, Німеччина, Південна Корея, Італія та Бразилія.

Варто відзначити, що оборонний бюджет США становить $ 612 500 000 000. Незважаючи на те, що оборонні витрати Пентагону постійно скорочуються через необхідність зниження дефіциту бюджету, Сполучені Штати витрачають на оборону більше, ніж усі країни рейтингу, разом узяті.

Читайте також: