fbpx
Ситуація на Південному Сході України

АТО на Сході проводиться не в повну силу, – екс-глава Генштабу

Колишній керівник Генштабу (у період з 1993-1996 роки) Анатолій Лопата заявив про те, що антитерористична операція на Сході України проводиться не в повну силу. Слова військового експерта призводить «Главком». За словами Анатолія Лопати, українські силовики не користуються всіма механізмами, які дозволені законом України.

«В даний момент в ході антитерористичної операції українські силовики не використовують тих механізмів, які передбачаються законами країни. Якщо в якомусь регіоні країни виникає загроза, то її в терміновому порядку потрібно локалізувати. Для того, щоб локалізувати загрозу, в першу чергу потрібно в цьому регіоні ввести військовий стан», – прокоментував свою точку зору військовий експерт Анатолій Лопата.

«Друге, що потрібно зробити, це потрібно оголосити в цьому регіоні комендантську годину. Всі сили повинні бути стягнуті до регіонів, які охоплені тероризмом. Цей регіон має бути оточений як мінімум двома колами військових, а по потребі – і трьома. Далі потрібно попрацювати з мирним населенням, яке має бути вивезено за межі операції. Всіх, хто не складе зброю – знищувати», – додав екс-глава Генштабу.

Читайте також: