fbpx
Політика

Сьогодні Обама може зустрітися з Порошенком

Президент Сполучених Штатів Барак Обама в даний час проводить чотириденне європейське турне, в ході якого, можливо, вже у вівторок, 3 червня зустрінеться з новообраним президентом України Петром Порошенком.

В ході свого турне американський президент відвідає Польщу, Бельгію і Францію. У Бельгії заплановані переговори Барака Обами з лідерами інших країн «Групи семи». Передбачається, що вони обговорять скорочення залежності Європи від російських енергоносіїв, а також обговорять нові можливі санкції щодо Росії.

У Франції президент США братиме участь в урочистій церемонії з нагоди 70 -річчя висадки союзних військ у Нормандії. Президент Росії Володимир Путін також має намір відвідати цей захід. Незважаючи на те, що лідери обох країн не зможуть уникнути спілкування в ході заходу, прес-служби обох глав держав вже заявили, що офіційна двостороння зустріч між ними не планується.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, раніше Барак Обама по телефону привітав Петра Порошенка з перемогою на виборах і пообіцяв "всебічну підтримку". Крім того, стало відомо, що віце -президент США Джо Байден очолюватиме делегацію США на інавгурації обраного президента України Петра Порошенка в Києві 7 червня.

"Віце-президент також зустрінеться з лідерами України, щоб обговорити порядок денний новообраного президента Порошенко, ситуацію на сході, а також як США можуть допомогти Україні боротися з корупцією, зміцнювати демократичні інститути і повернути економіку на шлях стійкого зростання", – йдеться в повідомленні прес -служби Білого дому.

Читайте також: