«Не виключаю, що РФ використовує газові переговори для відтягування часу», – Яценюк

Глава уряду України Арсеній Яценюк прокоментував газові переговори з Російською Федерацією. Прем’єр-міністр допускає, що нинішні газові переговори в Росії використовують для затягування часу. Таку думку Арсеній Яценюк висловив під час сьогоднішнього виступу у Верховній Раді України.

«Я оцінюю досить стримано будь перспективи щодо переговорів між "Нафтогазом – України" і "Газпромом". Однак ми повинні пройти цей шлях», – заявив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр сказав, що в даний момент тривають двосторонні переговори в Берліні між «Нафтогазом – України» і «Газпромом». Яценюк нагадав, що переговори проходять на рівні міністра енергетики України Юрія Продана і керівника «Газпрому» Олексія Міллера.

«Я не виключаю, що такий переговорний процес може використовуватися для відтягування часу», – підкреслив Яценюк.

Related Post

Після цього прем’єр-міністр сказав, що раніше в Кремлі запланували візит Володимира Путіна до Нормандії. Яценюк вважає, що перед візитом Путіна російська сторона намагається «затягнути час». Зокрема, офіційна Москва не хоче загострювати свої відносини з західними партнерами.

Також Яценюк розповів, що в Україні з’явиться ПАТ «Українська газотранспортна система». За його словами, компанія займеться транзитом газу. Яценюк підкреслив, що «Українська газотранспортна система» займеться виключно прокачуванням газу по країні.

Нагадаємо, що в даний момент за транзит і підземні сховища природного газу відповідає «Укртрансгаз».

Раніше Яценюк прокоментував результат президентських виборів Україні. Прем’єр-міністр вважає, що новообраний президент України Петро Порошенко є останнім шансом для України. Яценюк пояснив, що Україні потрібні люди, які знають різницю між «монетарною політикою і зароблянням грошей».

Leave a Comment