Генпрокуратура може заарештувати сина Януковича за несплату податків

Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець повідомив, що відносно Олександра Януковича – сина екс-президента України Віктора Януковича – відкрито кримінальне провадження. Він підозрюється в ухиленні від сплати податків, зокрема заводом шампанських вин в Артемівську.

"Головним слідчим управлінням ГПУ зареєстровано кримінальне провадження щодо Олександра Януковича, який за попередньою змовою з іншими особами організував ухилення від сплати податків фірми групи компаній МАКО, а також дочірнім підприємством Артемівський завод шампанських вин, як він раніше називався… Вони не оплатили суму податків на сьогоднішній день на суму понад 10 мільйонів гривень. Сьогодні проводиться досудове розслідування", – сказав Баганець під час сьогоднішньої прес -конференції.

Related Post

Заступник генпрокурора також повідомив, що наприкінці квітня 22 групи слідчих ГПУ та представників правоохоронних органів виїхали в Донецьку область, де провели ретельне розслідування.

"Вони зайшли на 22 об’єкти, що належать до групи компаній МАКО. У тому числі і в банки в Артемівську. І буквально через 15 хвилин після початку обшуку вони були заблоковані людьми з автоматами… Працівники підрозділу «Сокіл» були роззброєні. Всі члени групи були затримані", – розповів Олексій Баганець. За його словами, на сьогодні людей відпустили, проте, досі невідома доля зброї, яку забрали у спецпідрозділу «Сокіл».

Баганець зазначив, що, незважаючи на те, що зараз слідство проводити в східних областях дуже складно, воно триває.

Leave a Comment