fbpx
Ситуація на Південному Сході України

На Дніпропетровщині невідомі обстріляли пасажирський поїзд – джерело

У ніч з 1 на 2 червня 2014 року неподалік від залізничної станції «Слов’янка» (Дніпропетровська область) стався інцидент. Зокрема, група невідомих осіб обстріляла пасажирський поїзд. Про це стало відомо від представника батальйону «Дніпро», лейтенанта міліції Володимира Богоноса. Слова джерела передає агентство «Радіо Свобода».

Як стверджує Володимир Богоніс, інцидент з обстрілом поїзда стався в 14 кілометрах від станції «Слов’янка». За його словами, в даний момент представники батальйону «Дніпро» уважно оглядають лісосмугу, яка прилягає до залізниці. Богоніс пояснив, що бійці батальйону «Дніпро» намагаються знайти тайники, в яких можуть ховатися провокатори.

Крім того, в батальйоні «Дніпро» не виключають і варіанту з попаданням якихось незаконних угруповань на територію Дніпропетровської області. Богоніс зізнався, що раніше таких випадків не було.

«Я думаю, що це була просто якась провокація. Ніхто не постраждав», – підкреслив Богоніс.

Нагадаємо, що раніше через загрози захоплення української залізниці сепаратистами з «Донецької народної республіки», батальйон територіальної оборони і батальйон «Дніпро» взяли під контроль деякі станції Донецької залізниці. Йдеться про станції, які знаходяться на території Дніпропетровської області («Просяна», «Добропілля», «Слов’янка», «Межова»). У штабі національної захисту Дніпропетровської області сказали, що головна мета таких заходів – виключити можливі провокації.

Варто відзначити, що раніше донецькі бойовики взяли в полон головних редакторів двох видань, – «Донбасу» і «Вечірнього Донецька». Спочатку озброєні бойовики силою увірвалися в будівлю, де розташовані редакції газет «Вечірній Донецьк» і «Донбас». Однак про захоплення заручників тоді не повідомлялося.

Читайте також: