fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Підтримка РФ терористів заважає стабілізації ситуації на сході України – Дещиця

Початку реформ в Україні заважає підтримка Росією незаконних збройних формувань у Донбасі – Дещиця.

  Поки Росія підтримує озброєних бойовиків в Донбасі, Україні не вдасться стабілізувати ситуацію в країні, вважає в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"Постійна підтримка з боку РФ терористичних груп не дозволяє нам стабілізувати ситуацію у цих регіонах, не дозволяє нам зайнятися питаннями реформ в Україні", – повідомив А. Дещиця на прес-конференції в Києві.

У зв’язку з цим, за його словами, ситуація в Україні повинна бути постійно на порядку денному міжнародних організацій для впливу на російську сторону.

У свою чергу, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус зазначив, що в східних регіонах України події відбуваються при зовнішньому втручанні. "Те, що ми бачимо в Донецьку і в Луганську – це все-таки інтервенція ззовні, з російського боку проникають групи терористів, озброєних осіб. Це повинно припинитися. Якщо це припиниться, то немає сумнівів у тому, що Україна сама вирішить свої проблеми і відновить спокійне життя, тим більше, після успішних президентських виборів", – підкреслив він в ході прес-конференції.

Глава МЗС Литви також висловив надію, що найближчим часом Україна підпише решту Угоди про асоціацію з Євросоюзом і приступить до активного впровадження реформ. "Якщо в деяких регіонах ми бачимо ознаки стабільності, то говорити про загальну стабільність в Україні поки рано. Потрібно, щоб припинилося втручання ззовні, чого ми поки, на жаль, не бачимо", – підсумував Л. Лінкявічус.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: