fbpx
Ситуація на Південному Сході України

На Донбасі в ході АТО постраждали 7 дітей, – Донецька ОДА

У ході проведення антитерористичної операції за період з 9 до 28 травня в Донецькій області постраждали семеро дітей. Як повідомили в департаменті охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, троє дітей отримали поранення в Слов’янську і ще четверо – в інших містах області (Макіївка, Горлівка, Сніжне та Донецьк).

Так, 9 травня під час прогулянки отримав вогнепальне поранення черевної порожнини і плечового суглоба 12 -річний хлопчик. Після лікування в хірургічному відділенні міської лікарні ім. В.І. Леніна його виписали додому. Зараз стан хлопчика задовільний.

26 травня отримала осколкове поранення ноги дівчинка 13 років. Їй в повному обсязі була надана медична допомога.

28 травня 4-річна дитина під час прогулянки з бабусею постраждала від осколкового поранення м’яких тканин лівого передпліччя. Хлопчику надали медичну допомогу в травматологічному відділенні міської лікарні ім. В.І. Леніна, після чого він лікувався амбулаторно. Стан дитини зараз задовільний.

У Макіївці 17 травня на автобусній зупинці поранили в ногу 7-річну дитину. Її доставили в дитяче клінічне територіальне медичне об’єднання м. Макіївки, де надали медичну допомогу. На третій день дитину перевели в обласну дитячу клінічну лікарню. На сьогодні її стан задовільний, відзначається позитивна динаміка.

24 травня в Горлівці отримала кульове поранення грудної клітини дівчина 17 років. Її госпіталізували в хірургічне відділення міського територіального медичного об’єднання «Сім’я і здоров’я». На сьогоднішній день дівчинка продовжує лікується в цій установі.

У ході обстрілу автомобіля біля блокпосту м. Сніжне 25 травня був сильно поранений 15-річний житель села Маринівка Шахтарського району. Дитину доставили в обласну дитячу клінічну лікарню з проникаючим пораненням черевної порожнини з численними пораненнями кишечника. Навіть після операції стан хлопчика залишається важким.

У середу, 28 травня, у Донецьку отримав осколкове поранення правої гомілки 8-річний хлопчик. Після надання медичної допомоги в обласній травматологічній лікарні він продовжив лікування амбулаторно. Стан дитини задовільний.

Читайте також: