АТО на сході України. У Кремлі переглянули план відведення військ – джерело

Війська російської армії можуть затриматися біля державного кордону України. Зокрема, відведення 15-тисячного угруповання було здійснене російською стороною не в повній мірі. Раніше про відведення військ повідомив президент Росії Володимир Путін.

За наявними даними, зараз на полігонах в прикордонних з Україною російських областях знаходиться кілька тисяч військовослужбовців. Крім того, неподалік від кордону з Україною спостерігається і значна кількість військової техніки. Як стало відомо, план відведення військ від кордону переглянули через жорсткість антитерористичної операції в східних областях України. Про це повідомило джерело в Генштабі ЗС РФ, передає РБК-Україна.

Варто відзначити, що ще 19 травня Володимир Путін розпорядився повернути всі війська, які брали участь у навчаннях біля кордону з Україною, в місця постійної дислокації. Таке рішення глава держави пояснив створенням «позитивних умов навколо майбутніх виборів президента в Україні».

Відведення російських військ прокоментували і в НАТО.

Related Post

«Деякі частини були відведені від кордону. Нинішня активність дозволяє зробити висновок, що повільне відведення російських військ триває», – заявили в НАТО.

Втім, російська сторона вивела близько тисячі військовослужбовців, залишивши біля кордону з Україною десятки тисяч своїх бійців.

Раніше глава МЗС України Андрій Дещиця звинуватив РФ в підтримці терористів на сході країни. Як пояснив Андрій Дещиця, такі дії російської сторони не дозволяють стабілізувати ситуацію в проблемних областях.

«Постійна підтримка з боку РФ терористичних груп не дозволяє нам зайнятися питаннями реформ в Україні», – зазначив Андрій Дещиця.

Ситуацію на сході України дипломат прокоментував під час зустрічі з главою МЗС Литви.

Leave a Comment