fbpx
Новини світу

Порошенко і Меркель обговорили майбутній розвиток відносин України з Німеччиною та ЄС

Порошенко і Меркель обговорили майбутнє українсько-німецьких відносин.

Лідер президентської гонки, позафракційний народний депутат Петро Порошенко і федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель обговорили майбутній розвиток відносин України з Німеччиною та ЄС.

Як повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" в прес-службі П. Порошенка, в ході телефонної розмови, що відбулася у вівторок, головною темою спілкування стали президентські вибори в Україні, які відбулися 25 травня.

А.Меркель відзначила важливість проведення чесного і прозорого процесу волевиявлення українських громадян і привітала П. Порошенка з високим результатом на виборах.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Особливу увагу було приділено питанню якнайшвидшого врегулювання конфлікту на сході України.

П. Порошенко і А. Меркель відзначили важливість реалізації спільних програм зі створення робочих місць на Донбасі. Сторони також обговорили можливість і формати найближчих зустрічей на вищому рівні.

А. Меркель повідомила П. Порошенку про результати засідання Європейської Ради на рівні глав держав. У свою чергу, лідер президентських перегонів наголосив на послідовній позиції Німеччини і подякував канцлеру за підтримку стабільності та європейського курсу України.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Крім того, в повідомленні прес-секретаря А.Меркель Штефі Зіберта, опублікованому на сайті уряду Німеччини, йдеться про те, що канцлер Німеччини і П. Порошенко погодилися, що зараз важливо продовжити шлях внутрішнього примирення і вести національний діалог за допомогою круглих столів, a також здійснити конституційну реформу.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: