fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Олександр Турчинов дав наказ знищувати всі бази терористів у зоні АТО, – журналіст

Голова Верховної Ради, виконуючий обов’язки президента України Олександр Турчинов віддав наказ Генеральному штабу Збройних сил і військово-повітряних сил України завдавати ударів за всіма виявленими і ідентифікованим підрозділам бойовиків в зоні антитерористичної операції. Про це у вівторок, 27 травні 2014 року, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Безпрецедентна явка українців на президентських виборах легітимізувала владу і розв’язала їй руки. Сьогодні, 27 травня, о 5:00 по табору Ясени було завдано ракетно- бомбового удару українськими винищувачами – бомбардувальниками. Результати авіаудару уточнюються. У кожному разі, це хороший сигнал – служити бойовикам в Україні стає дуже невигідною і небезпечною справою… Виконуючий обов’язки Верховного Головнокомандувача України Олександр Турчинов віддав наказ Генеральному штабу ЗС України та військово-повітряним силам України завдавати ударів по всіх виявлених і ідентифікованих підрозділах бойовиків в зоні АТО», – зазначив Юрій Бутусов.

Журналіст також повідомив подробиці знищення силами антитерористичної операції бази підготовки бойовиків в Луганській області. «Важлива віха в ході АТО – знищена основна база підготовки бойовиків у Луганській області – навчальний центр, який був організований спецслужбами Російської Федерації біля села Ясени. Навіть я знаю про цю базу, згідно з інформацією розвідки МВС і військової розвідки, це був основний навчальний табір, де протягом останніх 2 тижнів постійно проходили підготовку від 300 до 500 терористів» – повідомив журналіст.

Згідно з його словами, це була не початкова військова підготовка – даний навчальний табір працював « для бойового злагодження малих груп терористів і військових підрозділів». «Табір розміщувався за межами населеного пункту, в 500-700 метрах від російського кордону. Причому межа на даній ділянці не демаркована і візуально непомітна. З боку Росії на даній ділянці кордону спостерігалося концентрація військових підрозділів та здійснювалося постачання терористів. Згідно з інформацією розвідки, табір могли прикривати переносні зенітні ракетні комплекси, а також ППО Росії. Посилати туди вертольоти Мі- 24 було дуже ризиковано» – пише Юрій Бутусов.

За його даними, розглядалися різні варіанти ліквідації цього табору, але наказ на поразку мав дати Олександр Турчинов, тому що основний ризик полягав у тому, що у разі випадкового ураження ракетами і бомбами території Російської Федерації, Володимир Путін міг використати це як привід для військового вторгнення в Україну.

Читайте також: