fbpx
Право

Військовослужбовці, які захищають схід України, отримають земельні ділянки

      Сім’ї військовослужбовців, які захищають схід України, отримають земельні ділянки – голова Держземагентства.

 Військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби та інших правоохоронних органів, які в даний час на сході держави захищають цілісність України, отримають земельні ділянки під індивідуальне будівництво. Про це заявив голова Держземагентства Сергій Рудик, повідомили УНІАН у прес -службі ВО «Свобода».

Наголошується, що Рудик дав доручення всім керівникам територіальних органів земельних ресурсів прискорити роботу з визначення масивів земель державної або комунальної власності, придатних для індивідуального будівництва, садівництва та дачного будівництва, для надання сім’ям військовослужбовців.

Також повідомляється, що землевпорядники Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської та інших областей вже почали активну роботу щодо виділення сім’ям військових земель, придатних для зазначених цілей. Рудик повідомив, що незабаром захисники Батьківщини у всіх областях країни зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку для ведення особистого господарства, садівництва і дачного будівництва.

З приводу реалізації нової соціальної програми Рудик повідомив: «Наше завдання просте і зрозуміле: знайти хороші, придатні для використання ділянки для людей, які сьогодні ризикують своїм життям. Я розумію, що цим не можна обмежуватися, бо тяжко оцінити ту роль, яку ці люди відіграють у нашому житті, захищаючи незалежність і територіальну цілісність країни. Слід врахувати і те, що сім’ї військових по 10, а то і 20 років чекають отримання житла. Таким чином, ми хоча б частково компенсуємо з боку держави ті зусилля, які докладають військові, що захищають сьогодні спокій цивільного населення».

Джерело: УНІАН

Читайте також: