fbpx
Право

У Львові націоналісти пікетували консульство Росії

Сьогодні у Львові пікетували російське консульство.

   Сьогодні близько двох десятків активістів зі Львова і переселенців з Криму протестували біля приміщення генконсульства Росії у Львові. Вони вимагали від Росії припинити репресії проти проукраїнських активістів у Криму і звільнити кількох затриманих працівниками ФСБ кримчан, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

 Учасники пікету в руках тримали плакати з написами “Волю Сєнцову”, “Свободу Олександру Кольченку”, “Поверніть батька дітям, а сина матері”, “Путіна — на нари, Тундру — на Канари”.

 За словами студентки з Криму Анастасії, яка зараз продовжує навчання у львівському університеті, вона знала кількох кримських активістів, зокрема Олександра Кольченка і кінорежисера, автомайданівця Олега Сєнцова.

 “Це не є ніякі терористи, як їх називає Росія, звинувачуючи в організації антитерористичної операції. Ці люди просто люблять свою батьківщину, свій дім Крим, Україну”, — каже Анастасія. Під час пікету активісти наголосили, що до Олега Сенцова працівники ФСБ прийшли вночі 11 травня. У чоловіка маленька дитина. Олександра Кольченка, громадського активістка екологічного руху, російська спецслужба арештувала 16 травня. Працівники генконсульства Росії відмовились спілкуватися з протестувальниками. Тому активісти наклеїли текст зі зверненням перед входом у приміщення.

 Джерело: УНН

Читайте також: