fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Чорне море увійшов американський ракетний крейсер

Ракетний крейсер Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки «Велла Галф» зайшов в акваторію Чорного моря. Про це в п’ятницю, 23 травня 2014 року, повідомляють ЗМІ, посилаючись на джерело у військово-дипломатичному корпусі. Планують, що крейсер свої завдання буде виконувати в східній частині Чорного моря.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, «Велла Галф» міг опинитися в акваторії Чорного моря ще на початку травня цього року, проте у результаті американська влада прийняла рішення не нарощувати військове угрупування в цій частині світового океану. Зазначалося, що це було зроблено з етичних міркувань, оскільки 9 травня в Росії і Україні відзначається День Перемоги.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Відповідно до Конвенції Монтре бойові кораблі неприбрежних країн не можуть перебувати в акваторії Чорному морі довше 21 дня. Таким чином, крейсер Vella Gulf повинен буде залишити море не пізніше вечора 13 червня.

Зазначимо, з 12 до 23 травня цього року в акваторії Чорного моря не перебував жоден корабель ВМФ США .

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

На озброєнні крейсера Vella Gulf стоять протичовнові ракети ASROC, крилаті ракети «Томагавк», зенітні керовані ракети «Стандарт- 2» і «Стандарт- 3» (всього 122 ракети).

Читайте також: