У РНБО вважають, що українські військові під Волновахою не були готові до нападу

Радник А. Парубія: військові під Волновахою не були готові до бою.

  Радник секретаря РНБОУ Микола Якубович вважає, що українські військові не було готові до нападу, про це він сказав в ефірі 5 каналу, передає кореспондент УНН.

 Він зауважив, що не інформований про те чи був під Волновахою блокпост, але сказав, що військові під Волновахою не були готові до нападу. "Сама тактика пересування, тактика зайняття бойових позиці абсолютно не відповідала бойовим умовам і не забезпечувала безпеку, – сказав він.

 М.Якубович зауважив, що військові в умовах бойових дій повинні були бути обережнішими. Зокрема на відео, яке було відзнято напередодні, видно, що солдати спілкувалися з кимось, можливо з місцевих жителів і навіть, можливо дозволили себе знімати, що є неприпустимим.

Related Post

 На думку радника секретаря РНБОУ, напад на військових під Волновахою міг бути пов’язаний з тим, що там зручні підходи до кордону з Росією. "Не всі вони перебувають у кільці Слав’янську – Краматорську. Є групи сепаратистів і у Горлівці, у Макіївці, Донецьку і з того, що це відбулося поблизу кордону можна зробити висновок, що та група підходила ближче до кордону чи вона прийшла з боку кордону… Там є зручні місця для відступу", – сказав він.

 Нагадаємо, департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації повідомив, що у ранковому бою під Волновахою загинули 16 людей. "Крім того, в медичних установах області знаходяться 32 людини, які отримали поранення в ході сьогоднішнього ранкового нападу на військовослужбовців Збройних сил України у Волноваському районі. Всі вони перебувають у стан середнього ступеня тяжкості, а також у важкому і вкрай важкому стані. Всім постраждалим надається необхідна медична допомога", – йдеться у повідомленні.

 Джерело: УНН

Leave a Comment