fbpx
Політика

Мустафа Найєм вважає, що «журналістів» LifeNews варто відпустити

Коментуючи ситуацію із затриманими журналістами російського телеканалу LifeNews, український журналіст Мустафа Найєм сказав, що їх варто відпустити.

 «Депортувати, обміняти на заручників, заборонити в’їзд, внести в які завгодно списки небажаних осіб, але відпустити і відправити додому», – написав він у Facebook.

 При цьому Мустафа Найєм підкреслив, що не вважає цих людей своїми колегами, оскільки у них різняться поняття професії журналіста. У той же час, за словами Найєма, в цій ситуації йдеться не про конкретних осіб, а про те, як держава ставиться до журналістів в цілому.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 «Я був майже в такій же ситуації в Мінську. Висвітлював президентські вибори і звірячий розгін демонстрації на Площі в 2010 році. Формально місцева влада могла затримати мене і назвати учасником акцій, оскільки працював я без акредитації місцевого Центрвиборчкому, яку не міг отримати в короткі терміни», – розповів він.

 За його словами, він знає, що під виглядом журналістів до України зараз можуть проникати ті, хто на ділі не є журналістами, однак, як він вважає, це має бути відповідальністю держави, що діє такими методами, а також того ЗМІ, яке видало цим людям посвідчення.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Зрештою, зараз у всіх світових ЗМІ йдеться про журналістів, і всупереч всім зібраним даними СБУ, навряд чи в ньюзрумах почнуть називати їх посібниками диверсантів. Мені здається, відпустивши їх, ми отримаємо більше позитиву. Тим більше, що всю інформацію, якою володіли ці хлопці, вони вже повідомили СБУ», – підсумував Мустафа Найєм.

Читайте також: