fbpx
Політика

«Влада роздає мільярди, але відмовляється підвищувати прожитковий мінімум», – Доній

 Під час виступу в парламенті 20 травня народний депутат України Олександр Доній звернув увагу на те, що влада фактично роздає мільярди гривень олігархам і сепаратистам, але при цьому відмовляється підвищувати прожитковий мінімум.

 Як він зазначив, Кабінет міністрів відкинув його і Віктора Тимошенка законопроект про підвищення прожиткового мінімуму під приводом того, що соціальні ініціативи викликають додаткове навантаження на бюджет.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

 «Говорили, 6,7 млрд гривень – це багато для бюджету. Зате я читаю – НБУ подарувала російським терористам 3,9 мільярда гривень у Криму. Не те, що не вивезли. Але навіть не спалили, щоб знищити ці кошти в сховище НБУ в Криму. І зараз вони йдуть на фінансування профашистського антиукраїнського режиму», – сказав Олександр Доній.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Крім того, нагадав він і про те, що Нацбанк України через механізм рефінансування банківських установ надав 15 мільярдів гривень одному з олігархічних банків.

 «Значить на підвищення прожиткового мінімуму 6,7 млрд гривень немає, а одному банку можна подарувати таку суму», – підсумував Олександр Доній.

Читайте також: