Вибори президента України. МЗС просить Росію відмовитися від навчань «Авіадартс-2014»

В Україні перевіряють дані з приводу повернення російських військ в місця постійної дислокації. Йдеться про російських військах, що знаходяться біля кордону з Україною. Крім того, українська сторона закликає Кремль скасувати чергові військові навчання «Авіадартс -2014», які були заплановані на 21-25 травня 2014 року. Про це повідомили в департаменті інформаційної політики МЗС України.

«В Україні взяли до уваги повідомлення прес-служби Кремля за дорученням президента Росії Володимира Путіна міністру оборони повернути всі війська, які брали участь у навчаннях біля кордонів з Україною, в місця своєї постійної дислокації. Інформація про реальні кроки росіян перевіряється», – сказано в коментарі зовнішньополітичного відомства України, яке було поширене в понеділок.

Крім того, МЗС України закликав російську сторону скасувати і військові навчання «Авіадартс -2014», які планувалося провести в період з 21 по 25 травня 2014 року. Варто відзначити, що навчання «Авіадартс – 2014» планується провести в районі міст Воронеж, Липецьк і Рязань.

Related Post

У МЗС України пояснили, що військові навчання ВПС РФ «посилюють напругу під час проведення президентських виборів». Також навчання російських ВПС « не сприяють деескалації ситуації у східному регіоні».

У зовнішньополітичному відомстві очікують реальних кроків від Кремля для виконання всіх Женевських угод, укладених 17 квітня. У МЗС запевнили, що українська сторона продовжує послідовну реалізацію кроків, які передбачені в Женевських угодах. Зокрема, в Києві ініціювали проведення «круглих столів». У МЗС нагадали, що головною метою таких круглих столів є обговорення актуальних проблем, що хвилюють українське суспільство.

«На круглих столах обговорюється децентралізація влади, боротьба з корупцією, а також соціально-економічні реформи і гуманітарна проблематика», – підсумували в МЗС України.

Leave a Comment