fbpx
Політика

Мін’юст України збирає доказову базу для звернення до суду щодо заборони діяльності Компартії України

Мін’юст направив запит до Генпрокуратури і СБУ про розслідування діяльності КПУ.

 Міністерство юстиції України в тісному зв’язку з правоохоронцями збирає доказову базу для звернення до суду щодо заборони діяльності Компартії України.

"Ми зараз в тісному зв’язку з правоохоронцями збираємо доказову базу і якнайшвидше будемо подавати відповідні позови після отримання повного обсягу документів від Генпрокуратури та СБУ", – повідомив глава Мін’юсту Павло Петренко на брифінгу в понеділок у Києві.

Він уточнив, що після отримання відповідного подання Мін’юст у понеділок направив запит до Генпрокуратури та СБУ на проведення розслідування можливих фактів кримінальних порушень з боку керівництва КПУ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На уточнююче запитання журналістів, чи буде цей позов на заборону повної діяльності КПУ, міністр відповів: "Відповідно до закону про політичні партії, у Міністерства юстиції у разі, коли надходять матеріали від правоохоронних органів, є можливість звернутися з позовом про ліквідацію тієї чи іншої політичної партії чи громадського об’єднання, яке порушує закон і фактично займається діяльністю, спрямованою на дії, що загрожують суверенітету і державному устрою".

Як повідомлялося, в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції П.Петренка з листом, в якому просить Мін’юст вивчити питання причетності КПУ до дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні і сході.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"Прошу Міністерство юстиції України вивчити питання про причетність Комуністичної партії України до вчинення дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, і вжити негайно у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України", – йдеться в листі, опублікованому на сайті в.о. президента в понеділок.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: